eComm Verzenddozen

Waar eerder plastic verzendzakken of standaard golfkartonnen dozen ingezet werden voor online distributie, heeft er in de afgelopen jaren een ware revolutie plaatsgevonden met de transitie naar (mini)golfkartonnen verzenddozen en Papieren Verzendzakken. Dat heeft naast sustainability een aantal belangrijke andere redenen:

Autolockbodem:
Het opzetten van een single-pack doos (B2C) kost in principe net zoveel tijd als het opzetten van een grote doos (B2B). Hierdoor werken bij een B2C-doos de loonkosten van de orderpicker relatief hoog door in de kostprijs. Middels de autolock-bodem is het opzetten nog maar één handbeweging tijdens het pakken van de doos en welke de orderpicker geen takt-tijd kost. De bodem sluit zonder gebruik van tape.

Seal- en resealstrip:

  • Eenvoudig opzetten en sluiten van de doos zonder gebruik van tape
  • Eenvoudig openen door uw klant zónder gebruik van een schaar of mes (dus minder kans op beschadigingen)
  • Eenvoudig retourneren door uw klant, zonder gebruik van tape en met de garantie van een goed afgesloten verzenddoos. Ook verhoogt dit capaciteit op de re-pack afdeling, doordat uw medewerkers de doos eenvoudig kunnen openen.

Digital-print aan buiten- en/of binnenzijde:

Unboxing is een belangrijke trend waar uw organisatie het verschil kan maken met de markt: een full-color bedrukte binnenzijde verhoogd de WOW-factor bij het uitpakken. Packaginc. BV levert als een van de weinige aanbieders in Europa de eComm-Verzenddoos naar wens met digitale full-color binnen- en/of buitendruk. Digital print, dus géén cliché- of andere kosten. Bovendien vindt dit digitaal bedrukken plaats op machines met de allerlaatste stand der techniek: enorme machines met een formaatbreedte van 160cm en een doorloopsnelheid van maar liefst 16 km (!) per uur. 
Door dit state-of-the-art machinepark zult u niet niet alleen verbaasd zijn over het resultaat, maar vooral ook over de geringe meerkosten voor full-color binnen en/of buitendruk. Wij verrassen u graag!

Klantspecifiek:

De verpakkingen worden op klantspecificatie geproduceerd en daarbij kunnen wij een optimale verpakking samenstellen op basis van volgende parameters:

  • FSC-Kraft, FSC-Mix of FSC-Recycled
  • Gramsgewicht van het karton: 100 gr/m2 – 185 gr/m2
  • Bruine of witte binnen- en/of buitenzijde
  • Tearstrip, middels geperforeerde strip en zónder de rode of groene plastic band: dus een 100% plastic free product !
  • Buitenzijde bedrukt in Flexodruk (1-4 kleuren), offset (full-color) of digital (print full color)
  • Binnenzijde bedrukt (!) in Flexodruk (1-4 kleuren), offset (full-color) of digital (print full color)
  • BAR-code of QR-code voordruk van doorlopende (!) nummering, zie BAR-code voordruk

Productafbeeldingen

Special features voor de eComm-Verzenddoos:

Foto 1
Autolockbodem, waardoor de orderpicker in de beweging van het pakken van de doos gelijktijdig de doos opzet. Middels een smalle sleuf kan de bodem volledig geblokkeerd worden, zodat de doosconstructie stijf blijf blijft. Dit kan tevens diefstal uit de doos zónder de doos te openen voorkomen. De autolockbodem kan deels of volledig overlappend zijn; bij deels overlappend sluit de bodem ook voldoende af en spaart karton en daarmee CO2. Een volledig overlappende bodem geeft de doos meer stijfheid en is daardoor geschikt voor bijvoorbeeld Apparel-producten.

Foto 2
Dubbele zelfklevende sluiting, voor het verzenden èn retourneren van de doos, zonder gebruik van tape.

Foto 3 & 4
Middels de tearstrip is de doos eenvoudig te openen zonder gebruik van een mes of schaar. Dit vermijdt schade aan de inhoud en is gemak voor uw klant. Packaginc. levert de tearstrip veelal zónder de smalle rode of groene plastic band aan de binnenzijde: door de juiste perforatie en breedte van de tearstrip is dit niet nodig en het maakt onze  doos volledig plastic-free! De enige volledig 100% gerecycled en plastic free digital carton in de markt.

Foto 5 & 6
Na het openen van de doos kan middels de retourstrip de doos weer gesloten worden, zonder gebruik van tape.

Foto 7
Het “FSC-recycled” logo is het certificaat van FSC-gecertificeerd papier dat geproduceerd is van 100% gerecycled papier en karton. Het gerecycled papier wordt gesorteerd naar vezellengte, waardoor de technische specificaties (BCT en ECT-waardes) gegarandeerd behaald worden. 100% gerecycled betekent ook echt 100% oud papier en karton en dus geen toegevoegde virgin-pulp of andere grondstoffen.

 

Samen de uitdaging aangaan?