Doorlopende BAR-code Nummering

In een verregaand geautomatiseerd logistieke proces dient iedere doos of verzendzak voorzien te zijn van een unieke BAR-code, waardoor de order continue traceerbaar blijft. Deze unieke BAR-code wordt normaal gesproken middels een etiket aangebracht op de verpakking. Dit leidt echter tot veel praktische problemen, zoals bijvoorbeeld het foutief aanbrengen of scheuren van het etiket. Bovendien is een etiket nooit 100% sustainable door het -weliswaar zeer dunne- siliconenlaagje cq kunststof film, die op ieder etiket is aangebracht en het etiket haar stevigheid geeft. 

Packaginc. BV heeft inmiddels een gedegen trackrecord in het leveren van dozen met een unieke doorlopende BAR-code nummering op iedere doos of verzendzak, ook in oplages van vele 100.000’en stuks per productie. U geeft ons de reeks op en wij verzorgen voor elke nieuwe productie dat de BAR-code verder gaat waar deze geëindigd is.

Voor de Europese industrie is dit een unieke propositie en bent u in staat één processtap te saneren , het al dan niet handmatig opplakken van barcode-etiketten, weg te laten. u ontvangt voortaan standaard de dozen met een voorbedrukte doorlopende (!) BAR-code welke tijdens de productie digitaal wordt geprint.

Afhankelijk van de wijze van scannen, handmatig of automatisch boven de transportband, wordt het formaat van de BAR-code aangepast en kan deze zelfs rondom worden aangebracht met als doel een minimale foutscore bij het scannen.

Last but not least betekent deze oplossing direct een besparing op uw verpakkingskosten: de kosten van het etiket en het aanbrengen bleken bij onze klanten in alle gevallen hoger te zijn dan het voorbedrukt aanleveren van een unieke BAR-code.

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer over deze unieke oplossing die bovendien zeer eenvoudig en snel is door te voeren. Feitelijk direct al bij de eerstvolgende productierun!

Product:

 • Digitale druk van een doorlopende BAR-code nummering.
 • Toepassing op zowel Verzenddoos als een Verzendzak.
 • Hierdoor bespaart u niet alleen het etiket, maar ook de handeling van het plakken.

Sustainability

 • Een etiket heeft altijd een -weliswaar zeer dun- siliconenlaagje, deze is niet sustainable.
 • De inkt is normale drukinkt die normaal gesproken ook gebruikt wordt om de doos digitaal doos te bedrukken. 
 • Het bedrukken kan op 100% gerecycled papier en is dan ook 100% sustainable.

Handling:

 • De unieke BAR-code op iedere doos of verzendzak betekent het saneren van één handeling in het verpakkingsproces. Dat betekent in de praktijk dus een besparing van vele 100.000’en handelingen per jaar en geen enkele etiketteerfout.

Klantspecifiek:

 • Iedere soort BAR-code is mogelijk en bovendien formaat van de bedrukking, de positie en het aantal per verpakking.
 • Bovendien geeft de klant aan welke reeks ingezet dient te worden en dat kan een oneindige reeks zijn: wij verzorgen bij iedere nieuwe productie dat de reeks weer doorloopt.

  Samen de uitdaging aangaan?

  Neem contact op en wij vertellen u graag wat Packaginc. BV ook voor uw organisatie de juiste duurzame partner is.