Groente & Fruit – Trays, Schalen en Verpakkingen

Groente en fruit worden in toenemende mate niet meer in plastic verpakt, maar in kartonnen slimme oplossingen. Enerzijds door de wet SUP, maar met name door de publieke opinie die de noodzaak ziet voor duurzame oplossingen en plastics zoveel mogelijk te vermijden.

Deze verandering betekent technisch gezien een totaal nieuwe wereld voor u als groente en fruit producent of verwerker. Als specialist kan Packaginc. BV adviseren en met u ontwikkelen met als doel de juiste oplossing voor uw specifieke toepassing tegen de laagste kosten. Denk aan de volgende parameters:

 • Benodigde mate van vochtresistentie?
 • Geschikt voor het koelhuis? Hoe lang?
 • Massief- of (mini)golfkarton?
 • Grammage en kwaliteit van het (golf)karton?
 • Geïntegreerde deksel of met handgreep?
 • 4-kant of 8-hoekige vorm?
 • Formaten?
 • Nestbaar, door schuine zijdes?
 • Vlakliggende stansdoos, of 4-punts geplakte schaal?
 • Bedrukking in flexo-, offset- of digitaal druk?
 • Standaard verpakking of een klantspecifieke oplossing?
 • Naast ons indrukwekkende assortiment standaard food-verpakkingen, kunnen wij samen met u de juiste klantspecifieke oplossing ontwikkelen, waardoor de transitie naar onze sustainable oplossingen zo vloeiend mogelijk aansluiten bij uw huidige processen.

Sustainability:

 • 100% papier en daardoor 100% recyclebaar als oud-papier middels de reguliere kanalen
 • Carbonfootprint lager dan een vergelijkbare plastic verpakking
 • Grondstoffen voor papier en karton zijn van 100% renewable grondstoffen

Veiligheid:

 • 100% voedselveilig: er zijn geen chemicaliën toegevoegd, waardoor de verpakkingen geschikt zijn voor direct contact met voedsel

Zoek de verschillen…

Het verschil is exact 100% minder plastic…

FMCG’s (Fast Moving Consumer Goods) zoals groente en fruit worden al sinds jaar en dag in plastic verpakt. Onnoemelijke hoeveelheden plastic zijn hierdoor in de markt gebracht. De wet SUP, maar vooral ook de publieke opinie heeft in dit gebruik een zeer grote verandering gebracht. Packaginc. BV heeft een uitgekiend assortiment slimme verpakkingen specifiek gericht op deze markt van middelgrote tot zeer grote volumes. Niet alleen kunnen wij standaard oplossingen aanbieden, maar wij denken en ontwikkelen graag samen met u voor de slimste verpakking, met de laagste CO2-impact en tegen de laagste kosten.

Wijstoppenmetplastic.nl

Productafbeeldingen

Foto 1:
Het karton is geschikt voor direct contact met voedingsmiddelen. Voor de kartonkeuze wordt tevens rekening gehouden of de producten in een koelcel worden bewaard en/of vocht afgeven. Middels een barrière kan het karton van de tray zelfs geheel waterafstotend zijn.

Foto 2:
De verpakkingen kunnen bedrukt worden in flexo-, offset- of digitale druk. Met name de digitale druk geeft ongekende mogelijkheden: niet alleen is het beeld levensecht, maar er kan bijvoorbeeld zonder meerprijs een doorlopende code of bedrukking worden toegepast. Denk aan een BAR-code, maar bijvoorbeeld ook aan een unieke wincode. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt en voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten, deze sluit volledig aan bij de scherpe prijzen die nodig zijn in deze markt van FMCG’s (fast moving consumer goods).

Foto 3:

Ook qua model en uitvoering zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Of het nu gaat om een vierkante, of een achthoekige tray; een laag òf hoog model, afsluitbaar, draagbaar, gewensten afmetingen. Naast een breed standaard assortiment, waarvoor de stansmessen dus aanwezig zijn, kunnen alle verpakkingen klantspecifiek worden ontwikkeld specifiek naar uw wensen en volledig aansluitend bij uw huidige logistieke proces.

Foto 4:

Met een slimme deksel is plastic niet meer nodig: de consument ziet het product en het is nog steeds voldoende beschermd tegen impact van buitenaf. Doordat de slimme verpakkingen 100% van karton zijn, zijn deze volledig recyclebaar via de reguliere oud papier afvoerkanalen en dus 100% sustainable.

Foto 5:

Ook voor grote groente en fruit trays kunt u bij Packaginc. BV terecht voor de uitvoering en formaat die u wenst en voor de middelgrote en grote volumes en altijd tegen zeer scherpe prijzen. Wij komen u graag bezoeken: 1 uur van uw tijd kan uw organisatie veel geld gaan besparen…!

 

Samen de uitdaging aangaan?

Neem contact op en wij vertellen u graag wat Packaginc. BV ook voor uw organisatie de juiste duurzame partner is.