Wij stoppen met plastic

Verzenddozen B2C

Verzenddozen B2C

Waar eerder plastic verzendzakken gebruikt werden voor online distributie, heeft er in de afgelopen 4 jaar een ware revolutie plaatsgevonden met de transitie naar (mini)golfkartonnen verzenddozen en dat heeft naast sustainability een aantal belangrijke andere redenen:

Autolockbodem
Het opzetten van een single-pack doos (B2C) kost in principe net zoveel tijd als het opzetten van een grote doos (B2B). Hierdoor werken bij een B2C-doos de loonkosten van de orderpicker relatief hoog door in uw kostprijs. Middels de autolock-bodem is het opzetten nog maar 1 handbeweging tijdens het pakken van de doos en welke de orderpicker geen takt-tijd kost. De bodem sluit zonder gebruik van tape.

Seal- en resealstrip

  • Eenvoudig opzetten en sluiten van de doos zonder gebruik van tape
  • Eenvoudig openen zónder gebruik van een schaar of mes (met alle kans op beschadigingen)
  • Eenvoudig retourneren door uw klant, zonder gebruik van tape en met de garantie van een goed afgesloten verzenddoos

Kartonkwaliteit en -bedrukking

De verpakkingen worden op klantspecificatie geproduceerd en daarbij kunnen wij een optimale verpakking samenstellen op basis van volgende parameters:

  • FSC-Kraft, FSC-Mix of FSC-Recycled,
  • Gramsgewicht van het karton: 100 gr/m2 – 185 gr/m2
  • Bruine of witte binnen- en/of buitenzijde
  • Tearstrip, middels geperforeerde strip en zónder de rode of groene plastic band: dus een 100% plastic free product !
  • Buitenzijde bedrukt in Flexodruk (1-4 kleuren), offset (full-color) of digital (print full color)
  • Binnenzijde bedrukt (!) in Flexodruk (1-4 kleuren), offset (full-color) of digital (print full color)
  • BAR-code of QR-code voordruk van doorlopende (!) nummering

Productafbeeldingen

Special features for Digital Cartons:

Foto 1
Autolockbodem, waardoor de orderpicker in de beweging van het pakken van de doos gelijktijdig de doos opzet. Middels een smalle sleuf kan de bodem volledig geblokkeerd worden, zodat de doosconstructie stijf blijf blijft. Ook kan het diefstal uit de doos voorkomen. de autolockbodem kan deels of volledig overlappend zijn. Deels overlappend sluit de bodem voldoende af en spaart karton en daarmee CO2.

Foto 2
Dubbele zelfklevende sluiting, voor het verzenden èn retourneren van de doos, zonder gebruik van tape.

Foto 3 & 4
Middels de tearstrip is de doos eenvoudig te openen zonder gebruik van een mes of schaar. Dit vermijdt schade aan de inhoud en is gemak voor uw klant. Packaginc. levert de tearstrip veelal zónder de smalle rode of groene plastic band aan de binnenzijde: door de juiste perforatie en breedte van de tearstrip is dit niet nodig en het maakt onze  doos volledig plastic-free! De enige volledig 100% gerecycled en plastic free digital carton in de markt.

Foto 5 & 6
Na het openen van de doos kan middels de retourstrip de doos weer gesloten worden, zonder gebruik van tape.

Foto 7
Het “FSC-recycled” logo is het certificaat van FSC-gecertificeerd papier dat geproduceerd is van 100% gerecycled papier en karton. Het gerecycled papier wordt gesorteerd naar vezellengte, waardoor de technische specificaties (BCT en ECT-waardes) gegarandeerd behaald worden. 100% gerecycled betekent ook echt 100% oud papier en karton en dus geen toegevoegde virgin-pulp of andere grondstoffen.