Wij stoppen met plastic

Papieren verzendzakken

Papieren verzendzakken

Waar voorheen nog plastic verzendzakken gebruikt werden voor online distributie, is er sinds 2019 een ware opmars te zien van de papieren verzendzakken. Een 100% sustainable alternatief voor de plastic (Coex) verzendzakken die inmiddels onder druk van de publieke opinie nagenoeg van de markt zijn verdwenen.

100% Sustainable
De papieren verzendzakken kunnen geheel op klantspecificatie worden geleverd: lengte, breedte, maar ook de zijvouw èn de blokbodem kunnen exact volgens uw wensen worden geproduceerd. Bovendien kunnen de verzendzakken bedrukt worden tot 3 PMS-kleuren.
Verpakken was nog nooit zo makkelijk: vullen, dichtplakken en verzenden !

Seal- en resealstrip

  • Eenvoudig sluiten van de verzendzak zonder gebruik van tape
  • Eenvoudig openen zónder gebruik van een schaar of mes (met alle kans op beschadigingen)
  • Eenvoudig retourneren door uw klant, zonder gebruik van tape en met de garantie van een goed afgesloten verzendzak
Verzendzakken wij stoppen met plastic.nl

Papierkwaliteit en bedrukking
De verpakkingen worden op klantspecificatie geproduceerd en daarbij kunt u een optimale verpakking samenstellen op basis van volgende mogelijkheden:

  • FSC-Kraft, FSC-Mix of FSC-Recycled,
  • Gramsgewicht van het papier: 100 gr/m2 – 135 gr/m2
  • Bruine of witte buitenzijde
  • Tearstrip, middels geperforeerde strip en zónder de rode of groene plastic band: dus een 100% plastic free product !
  • Buitenzijde bedrukt in Flexodruk (1, 2 of 3 kleuren)

Productafbeeldingen

Kenmerken Papieren Verzendzakken:

Foto 1
De enveloppe vouwt dubbel, waardoor de enveloppe volledig wordt afgesloten. Hierdoor is het niet mogelijk producten uit verzendzak te halen zonder deze te beschadigen; dus volledig diefstal-veilig.
Seal en re-sealstrips: de enkele of dubbele zelfklevende sluitingen zorgen voor eenvoudig sluiten van de verzendzak zonder gebruik van tape.

Foto 2
De zijvouw kan volgens klantspecificatie worden uitgevoerd. Een kleine zijvouw zorgt voor minder schuiven van het product in de verzendzak, zoals bijvoorbeeld T-shirts en dergelijke artikelen die makkelijk kreuken. Wij adviseren u graag voor de juiste verzendzak voor uw specifieke toepassing.

Foto 3
De tearstrip, voor het eenvoudig en zonder schaar of mes openen van de verzendzak, kan worden geleverd zonder de rode plastic band. Hierdoor is er sprake van 100% papier en dus een 100% single material: 100% gerecycled papier met FSC-certificaat!

Foto 4
De zijvouw is even breed als de bodem met een maximum van 12 cm (!). Hierdoor ontstaat een rechthoekige verzendzak voor eenvoudig vullen, ook van rechthoekige producten, zoals bijvoorbeeld schoenendozen.

Foto 5 & 6
De bodem kan liggend naast de grote zijde worden geplaatst (foto 5), of gevouwen met een V-bodem naar binnen (foto 6). De zijvouw naar binnen gevouwen houdt de verzendzak vlakker indien gevuld met flexibele, platte producten, zoals een T-shirt. Dit vermijdt dat het T-shirt naar de bodem zakt en verkreukt, terwijl de bodem rechthoekig gevouwen kan worden voor hogere producten.

Foto 7
De verzendzak is in diverse kwaliteiten leverbaar:
– enkellaags
– dubbellaags
– kraftpapier (dus met virgin pulp), FSC-gecertificeerd
– 100% gerecycled papier, FSC-gecertificeerd