Wij stoppen met plastic

Assortiment

Het assortiment

Het assortiment van www.wijstoppenmetplastic.nl omvat een volledig pakket aan verzendverpakkingen die volledig plastic vrij zijn. “Plastic vrij” betekent bij ons ook echt plastic vrij: géén plastic band bij de tearstrip, géén tape nodig om de verpakking te sluiten. Zelfs voor de plastic zakken of polybags hebben wij een 100% papieren alternatief dat bijna volledig transparant is en 100% scanable.

Uiteraard zenden wij alle pallets zonder gebruik te maken van rekwikkelfolie en indien gewenst kunnen wij zelfs op 100% kartonnen -en daarmee 100% recyclebare- pallets leveren.

Samen op weg naar een volledig plastic free logistiek proces !

Verzenddozen

Waar eerder plastic verzendzakken gebruikt werden voor online distributie, heeft er in de afgelopen 4 jaar een ware revolutie plaatsgevonden met de transitie naar (mini)golfkartonnen verzenddozen en dat heeft naast sustainability een aantal belangrijke andere redenen.

Meer info >>

Glaspapieren zakken Glasspaper Bags

Onder druk van de wet SUP (Single Use Plastics), maar met name de publieke opinie is de HDPE of LDPE “polybag” een artikel dat in de komende jaren uit de logistieke keten zal gaan verdwijnen. Packaginc. BV heeft specifiek hiervoor de unieke Glaspapieren zakken ontwikkeld: een transparante zak van 100% papier.

Meer info >>
Verzendzakken wij stoppen met plastic.nl

Verzendzakken

Waar voorheen nog plastic verzendzakken gebruikt werden voor online distributie, is er sinds 2019 een ware opmars te zien van de papieren verzendzakken. Een 100% sustainable alternatief voor de plastic (Coex) verzendzakken die inmiddels onder druk van de publieke opinie nagenoeg van de markt zijn verdwenen.

Meer info >>